skrapisSkräpis

Skräpis är en märklig filur som bor i skogen. Hon har inga vänner då hon inte vet hur man är en bra kompis. Hon är snäll, men hon puttas och tar saker vilket lett till att ingen vill vara med henne. Hon behöver akut hjälp av Torpets barn för att hon ska kunna få vänner. Trots att hon bor i skogen har hon ingen koll på hur man tar hand om naturen. Hon är grisig, slarvig och skräpar ner! Glömmer sina saker som kan förgifta både djur och natur. Trots detta tycker Torpets barn om Skräpis och vill vara hennes kompisar. Men först vill de lära henne hur en bra kompis ska vara. Det känns ju inte så kul att hon puttas.

Skräpis har en viktig roll för barnens lust till lärande. Skräpis ställer frågor till barnen som de sedan undersöker med sina pedagoger, för att sedan återge till Skräpis, muntligt och i brevform. För barnen blir det en verklighet då de har en viktig mottagare ”Skräpis” som verkligen behöver deras hjälp. Barnen lär sig om vänskap och natur genom att lära ”Skräpis”.